Drobečková navigace

Obec Roudná > Obecní úřad > Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů

Správce údajů: Obec Roudná

Kontakty na správce najdete ZDE.

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce obec Roudná jsme odpovědni za veškerá zpracování Vašich osobních údajů v rámci některé agendy v obci. Dále vyřizujeme Vaše žádosti (např. o opravu, výmaz, o informaci o Vašich osobních údajích), námitky, a poskytujeme Vám informace o tom, jak a proč s vašimi osobními údaji nakládáme.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec.

Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů: milada.vopalkova@sms-sluzby.cz tel. +420 607 513 620.

K čemu je mi pověřenec?

Na pověřence se také můžete obracet s jakýmikoliv dotazy, podněty a požadavky na uplatnění Vašich práv, které se týkají přímo Vašich osobních údajů používaných v rámci některé agendy v obci Roudná, a to zejména, pokud se nechcete obrátit přímo na zástupce obce.

Pověřenec Vaše dotazy, požadavky a podněty odborně vyhodnotí, předá správci spolu s doporučením, jak je řešit, případně vám poskytne základní informace a konzultaci. Je vázaný mlčenlivostí a dodržuje důvěrnost i o stížnostech[1]. Odpovědný za vyřízení Vašich dotazů, podnětů, námitek a požadavků je však výhradně samotný správce.

Jaká jsou Vaše práva?

Pokud Vaše osobní údaje používáme v rámci nějaké agendy v obci (odborně řečeno – naše obec je zpracovává jako správce), máte právo:

  1. Dotázat se, zda se zpracovávají, a žádat jejich kopii (export) (podrobněji čl. 15 Obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, dále používáme zkratku ON). V případě, že Váš požadavek na poskytnutí těchto informací bude zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený, zejména opakovaný v krátké době, můžeme požadovat úhradu přiměřených nákladů podle Sazebníku úhrad. Zjevně bezdůvodný nebo nepřiměřený požadavek můžeme též odmítnout.
  2. Požadovat opravu svých osobních údajů, pokud jsou nepřesné, požadovat jejich vymazání, pokud se zpracovávají neoprávněně, a požadovat, abychom jejich zpracování omezili (podrobněji čl. 16, 17 a 18 ON).
  3. Dále v případech, kdy zpracování probíhá proto, že tím plníme náš úkol ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým jsme pověřeni (čl. 6 odst. 1 písm. e) ON), anebo kvůli našemu oprávněnému zájmu (čl. 6 odst. 1 písm. f) ON), máte právo podat proti tomuto zpracování tzv. námitku (podrobněji čl. 21 ON).
  4. Dále máte právo se o zpracování svých osobních údajů dozvědět informace, vztahující se k jednotlivým agendám („účelům zpracování“). Jejich obecný přehled zveřejňujeme zde: Tabulka GDPR.
  5. Pokud je zpracování Vašich osobních údajů založeno na tom, že jste nám k němu udělili souhlas (čl. 6 odst. 1 písm. anebo čl. 9 odst. 2 písm. a ON), máte právo tento souhlas kdykoli odvolat. Souhlas odvoláte tak, že na adresu obec@obecroudna.cz zašlete zprávu, v níž uvedete, o jaký souhlas jde a že ho odvoláváte. Totéž můžete zaslat i listinnou zásilkou na naši adresu, uvedenou na začátku tohoto textu, anebo osobně.
  6. Ve Vašich dotazech, podnětech a požadavcích ke svým osobním údajům se musíte identifikovat a uvést na sebe kontakt, protože zpravidla budeme muset nejprve ověřit Vaši totožnost. Vyřízení urychlíte, pokud se na nás obrátíte způsobem prokazujícím Vaši totožnost, jako je datová schránka, e‑mail s uznávaným elektronickým podpisem anebo listinné podání s ověřeným podpisem, případně se na obecní úřad dostavíte osobně s průkazem totožnosti.
  7. Pokud nebudete spokojeni s vyřízením dotazu, požadavku nebo podnětu správcem, máte právo podat stížnostÚřadu pro ochranu osobních údajů. Předtím je ale vždy vhodné projednat problém s pověřencem. Jeho úkolem je především právě dohlížet na to, zda s Vašimi údaji pracujeme řádně a neporušujeme Vaše práva.

 

Jaké osobní údaje v jednotlivých agendách („účelech zpracování“) zpracováváme?

Obec:

Velkou část údajů o občanech obce, vlastnících nemovitostí v  naší obci nebo dalších lidech zpracováváme, protože nám to přímo ukládají zákony či navazující prováděcí předpisy (například zákon o evidenci obyvatel, zákony o volbách, stavební zákon, zákon o obcích, o místních poplatcích, o matrikách, zákon o svobodném přístupu k informacím a mnoho dalších). Takto zpracováváme především jméno a příjmení, rodné číslo, datum narození, státní občanství, místo narození a místo trvalého pobytu, údaje o uzavření manželství, o úmrtí a další údaje, zejména ze žádostí a dalších podání. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci na našem úřadě, případně je předáváme v rámci plnění zákonné povinnosti státním a dalším úřadům a veřejným institucím.

Dále zpracováváme na základě smluv údaje o našich zaměstnancích a dodavatelích či jejich zástupcích. Takto zpracováváme především jejich jmenné a kontaktní údaje, údaje o platu a odměně a dalších platbách, údaje pro zdravotní a sociální pojištění, bankovní spojení a další podobné údaje. Na základě smluv také zpracováváme údaje o kupcích a nájemcích nemovitostí. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci na našem úřadě, případně je předáváme v rámci plnění zákonné povinnosti ČSSZ, finanční správě, Úřadu práce ČR, zdravotním pojišťovnám a dalším úřadům.

Dále na základě plnění úkolu ve veřejném zájmu zpracováváme některé osobní údaje v dalších evidencích, například pro informování občanů, pro oceňování jejich jubileí, zajištění některých služeb (např. vyúčtování vodného a stočného), pro vypořádání veřejného projednání územního plánu a pro další účely. S těmito údaji pracují určení zaměstnanci na našem úřadě, v některých oblastech je předáváme i dalším příjemcům (například v oblasti územního plánu jeho pořizovateli).

Na základě oprávněného zájmu obce zpracováváme některé osobní údaje v rámci ochrany majetku obce (například kamerové systémy, zabezpečení objektů), v rámci ochrany informačních a komunikačních systémů obce (například IP adresy návštěvníků webu, přihlašování na wifi). S těmito údaji pracují pouze určení zaměstnanci na našem úřadě, v případě incidentů je poskytneme Policii ČR či dotčeným osobám.

Osobní údaje uchováváme po dobu nezbytnou k účelu, pro který je zpracováváme, případně po dobu stanovenou spisovým a skartačním řádem.

Osobní údaje nepředáváme do nečlenských států Evropské Unie.

Osobní údaje nejsou předmětem automatizovaného individuálního rozhodování, včetně profilování.

Znak_mini.png 

 

CEZ_EPP_vyzva_200x200.jpg

Projekt Nadace ČEZ 

nadační příspěvek Nadace Čez ve výši 50 000,-Kč přispěl na elektroinstalaci nového zvonu do kapličky v obci Roudná 

 

 

 

ZMĚNA SBĚRNÉHO MÍSTA

 

 

oznamujeme OBČANŮM změnu sběrného místa a to na sběrný dvůr firmy Cottex Trade s.r.o., se sídlem Roudná č.1

Jsou zajištěny 2 dny pro sběr odpadu a to středa a sobota od 14.00 do 16.00 hod. po celý rok.

Občané vlastnící nemovitost bez trvalého bydliště v obci Roudná – Janov se budou prokazovat na sběrném dvoře dokladem totožnosti a dokladem o zaplacení poplatku za odpad.

Vše je již v platnosti.

 

 

 

PRODEJ PALIVOVÉHO DŘEVA

 

túje                  500,-Kč/bm

směs dřev.      700,-Kč/bm

--------------------------------------

Kroužek   MLADÍ HASIČI -        SOKOLI ROUDNÁ

https://www.sdhroudna.cz/

      .................................

MYSLIVECKÝ spolek

         BOR Klenovice

     .............................

TJ  DYNAMO              ROUDNÁ

Knihovna

Provozní hodiny :

Každý čtvrtek
15.30 - 17.30 hod.

Knihovnice :
Emília Kohoutová
E-mail :
knihovna.roudna@centrum.cz

      ................................

 

Autokemp POHODA Roudná

http://www.autokemp-roudna.cz/

 

      ..........................

Mapový portál GEOSENSE - Roudná

http://www.geosense.cz/
geoportal/roudna

Spolufinancováno z prostředků Jihočeského kraje v rámci AP PRK 2008

 


www.kraj-jihocesky.cz


www.portal.gov.cz


www.epusa.cz


www.ochranaobyvatel.cz


http://pocasi.chmi.cz/index.html/

http://www.geosense.cz/geoportal/roudna

Vyhledat v textu

18. 10. Lukáš

Zítra: Michaela

Místní poplatky 2018

 

 

 

 

VÝSLEDKY VOLEB

Výsledky voleb do Zastupitelstva obce Roudná - 5. a 6.10.2018

Výsledky hlasování v obci Roudná - volba prezidenta 26. a 27. 1. 2018 (2. kolo)

 

Výsledky hlasování v obci Roudná - volba prezidenta 12. a 13. 1. 2018  

 

Výsledky voleb v obci Roudná - Volby do PS Parlamentu ČR 20. a 21.10.2017

Výsledky voleb v obci Roudná - Volby do 1/3 Senátu Parlamentu ČR - 2. kolo

 

Výsledky voleb v obci Roudná - Volby do Zastupitelstva Jihočeského kraje

 

Výsledky voleb v obci Roudná - Volby do 1/3 Senátu Parlamentu ČR

 

Výsledky voleb do Zastupitelstva obce Roudná - 14.3.2015

 

ÚZEMNÍ PLÁN

textova cast Roudna čistopis pro zastupitelstvo.pdf

výkres předpokládaných záborů půdního fondu.pdf

výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací.pdf

hlavní výkres.pdf

výkres základního členění území.pdf

koordinační výkres.pdf

výkres širších vztahů.pdf

 

 

 Územní studie Roudná Janov

HLAVNI_VYKRES_ROUDNA.pdf

 

 PROJEKTY PODPOŘENÉ V ROCE 2017 Z DOTACÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU JIHOČESKÉHO KRAJE

 

ZHOTOVENÍ PROJEKTOVÉ DOKUMENTACE

DOTACE  85 000,-KČ

 

ROUDENSKÉ MAJÁLES

 DOTACE 30 000,-KČ

 

REKONSTRUKCE VODOVODU JANOV

DOTACE   750 000,-KČ

 

VÝSTAVBA CHODNÍKŮ

DOTACE  220 000,-KČ

 

 

PROJEKT PODPOŘENÝ MINISTERSTVEM KULTURY - ORP 2017

OPRAVA MÁRNICE

DOTACE    196 000,-KČ

 

 

 

 

 

 

PROJEKTY PODPOŘENÉ V ROCE 2016 Z DOTACÍ KRAJSKÉHO ÚŘADU JIHOČESKÉHO KRAJE

OBNOVA KANALIZACE V ZAHRADNÍ ULICI

DOTACE 500 000,-KČ

ZŘÍZENÍ KOLUMBÁRNÍCH STĚN NA HŘBITOVĚ V JANOVĚ

DOTACE 40 000,-KČ

OPRAVA HŘBITOVNÍ ZDI V JANOVĚ

DOTACE 31 000,-KČ

OSLAVA 300 LET VZNIKU KOSTELA  JANA NEPOMUCKÉHO V JANOVĚ

DOTACE 20 000,-KČ

ROUDENSKÉ KULTURNÍ SETKÁNÍ - OSLAVA 635. VÝROČÍ VZNIKU OBCE ROUDNÁ

DOTACE 20 000,-KČ

POŘÍZENÍ MULTIKÁRY

DOTACE 220 000,-KČ

 

 

PROJEKT PODPOŘENÝ MINISTERSTVEM KULTURY - ORP 2016

 

OPRAVA MÁRNICE NA HŘBITOVĚ V JANOVĚ

DOTACE 154 000,-KČ

 

 

roudna_foot.png